}

Macam biasa. Aku kembali lagi untuk promot cerita jepun yang super duper best ! Kali ni giliran cerita 1 Litre Of Tears.  Cakap je 1 litre of tears, tapi aku rasa berliter-liter air mata aku keluar. Rasanya diaorang salah bagi tajuk ni. Patutnya 10 Litre Of Tears. #LOL


Sipnosis :

Cerita ni diadaptasi dari kisah benar. Dari buku 1 Litre Of Tears menjadi drama dan movie 1 Litre Of Tear. Ceritanya mengisahkan seorang remaja perempuan (Ikeuchi Aya) yang dulunya begitu aktif tetapi setelah disahkan menghadapi penyakit Spinocerebeller ini. Penyakit Spinocerebellar belum lagi ada penawarnya. Dia begitu tabah dan kuat untuk melawan penyakitnya sehingga dia menghembuskan nafasnya yang terakhir. Tabah yang dia ada belum setaraf tabah kita. Kalau ada yang rasa putus asa dengan apa-apa. Sila la tonton cerita ni. i give 5 stars ! :)


Di bintangi oleh :

Erika Sawajiri sebagai Ikeuchi Aya.


Ryo Nishikido sebagai Asou Haruto 


 
boleh tonton secara online di sini :





Album 1 Litre Of Tears :





























Kesimpulannya, 10 kali tengok 10 kali menangis. 100 kali tengok 100 kali menangis. 1000 kali tengok 1000 kali menangis. Kalau rasa "kenapa la hidup aku teruk sangat". Wajib tonton cerita ni. 

Kehidupan Aya ni sedih. Tapi... aku sendiri tak tahu kenapa dia mampu tersenyum dan jalani kehidupan seperti biasa (kalau aku,aku tak akan mampu). apa resepi untuk dia tabah ? *nangis*

AKU NAK KETABAHAN YANG DIA ADA ! -GANBATTE !


pecah pasu pecah kaca, sudah baca harap suka

7 hadiah bintang dari korang.:

Nur Isyah said...

erm..hanie..keychain tuh!! macam penah tengok..lupa cerita jepun gak..tapi cerita hantu..wuhuu..seram..anyway..GAmbatte..ok..bukan gaNbatte..macam sengau je kalau sebut..hahha..layan..

Bintang Biru. said...

@Nur Isyahkeychain tu i dah suruh Aizawa belikan. #LOL *lempang*

oit, memang ganbatte la bukan gambatte. ingat nak main gam gam ke? =.='

Helmi said...

Pergh citer ni mmg best.. tp segan gak ar sbb terkeluar gak air mate tgk.. haha

1 litre of tears said...

sokong sokong !!!! best best !!!! dah masuk lima kali dah tengok cerita ni tapi tak jemu jemu gak.chaiyokk lha !!!

Bintang Biru. said...

@Helmi hahaha. tengok je. skali skala membazir air mata. :P

Bintang Biru. said...

@1 litre of tears yee, betul2. give me 5 ! HAHAHA

Ainin said...

Saya pun suka drama ini. Drama ini betul-betul menginsafkan saya..
Saya tengok lebih 5 kali.. tetapi tak pernah jemu.. Memang bestlah.. Ganbatte... ^_^.

display:none;
Copyright@2011 by Dunia Gadis Bintang Biru