}

Pergh. panjang gila tajuk. Abaikan. Sebenarnnya aku tertarik pada sikap manusia yang berasa di sekeliling aku. Sebab tu aku terasa terpukau sesuatu yang indah ciptaan Tuhan iaitu manusia. Jadi biarlah aku bercerita tentang kerenah manusia di sini ya. Manusia memang complicated. ;P

Rasa bosan dengan blog aku sebab cerita tentang manusia ?
Cuba untuk minat sebab anda juga manusia. :)

Manusia yang suka ‘menumpang’ POPULARITI manusia yang lain. Tak betul tajuk mungkin. Aku tak tahu macam mana samakan tajuk dengan isi. Ala, hentam saja la. Baca sudah.


Contoh situasi :

Hari ini Manusia A bawa iphone baru lagi hot.

Manusia B   : eh? Manusia A. Hari tu aku ada cakap aku nak belanja kau makan. Jom aku belanja. *konon-konon nak belanja. Dusta sungguh,*

Orang ramai : waah tengok wey. Manusia A bawa iphone baru yang hot la. Mesti anak orang kaya.Mesti mak bapak jutawan. Mesti datuk dan nenek dia banyak harta. *dan mcm-mcm lagi*

Manusia A   : belanja lebih sikit tau. Aku lapar ni.

Manusia B   : ok no hal.

Manusia B ialah manusia yang menumpang populariti



****************



Manusia B   : meh nak tangkap gambar kau tengah makan. Gambar kau tengah makan comel la. *Menipu. Menipu. Menipu.*

Manusia A   : *malu-malu* (sambil tunjuk muka baget comel.)

Orang ramai : wey-wey. Tu iphone Manusia A punya ke Manusia B ?
                         *mula la manusia-manusia yang lain bergosip-gosip*

Paham tak ? aku rasa aku sendiri tulis aku tak paham. -.-


 [ hah, jawab jawab ]


Contoh Situasi 2 :

Manusia A bawa laptop / DSLR / Boyfried yang handsome gila / apa lagi ? yang super duper la.

Manusia A : (bawa salah satu di atas)

Manusia B : (teruja dan mula mencucuk-cucuk manusia A)

Manusia A : (terkena panahan cucuk manusia B)

Manusia B : (seronok tak terkata la kan )

*****************

(situasi : di sekolah)

Manusia B : wey. Bak laptop kau kejap. Nak tengok tengok mana tahu sama dengan laptop aku. (padahal laptop manusia A- apple. Laptop dia hanya la Acer/DELL. Totally tak sama la makcik oi)

Manusia A : Nah nah. ( kebetulan manusia A ni amat tersangat baik)

Manusia B : (sedang godek laptop sampai tak ingat dunia )

Manusia suka gosip-gosip : wey wey, manusia B, laptop kau ke ? wah wah

Manusia B : tak la –jawab sambil lewa- (sedang focus buat apa tah sambil hidung kembang kembang *konon nak orang tahu dia segan nak bagi tahu laptop dia la. padahal bukan laptop dia pun ! )

Manusia suka gosip-gosip : (teruja teruja dan join group “KAMI NAK TUMPANG POPULARITI JUGA”)

***********

Cukup. Tak nak kata lebih lebih, aku rasa macam aku ni pun kadang-kadang TERjoin juga group “KAMI NAK TUMPANG POPULARITI JUGA” . Kalau kadang-kadang boleh tahan lagi, tapi kalau selalu aku rasa nak tendang dia laju laju. Apa pun. Kesimpulannya. Siapa makan cili dia la terasa pedas. Sekian. XD


pecah pasu pecah kaca, sudah baca harap suka

8 hadiah bintang dari korang.:

ShaluBetty said...

was here.. nice bloggie.. :)

Bintang Biru. said...

@ShaluBettythanks
;]

kaizen said...

tu amek kesempatan namemye...

latest entry Sesi TERJAH MENERJAH Blogger & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

adifatah ~ said...

follow..tu manusia yg x blh bdiri atas bakat sdiri nmenya..tumpang populariti org lain.

guna word verification ye..susah nk komen,

Bintang Biru. said...

@adifatah ~
thank bagi tahu
dah ubah dah, hehehe
and
thanks follow. ^^

✿....rossa alina....✿ said...

ishhh pe la main tumpang2 ni..

err xrase pedas sbb puasa..so,xleh makan cili..kekekekeke..

salam singgah... :P

Bintang Biru. said...

@kaizenye, betul2
heheh

Bintang Biru. said...

@✿....rossa alina....✿eh eh.
loyar buruk pulak.
Hhahaha

display:none;
Copyright@2011 by Dunia Gadis Bintang Biru