}

Tetiba muncul setelah sekian lama aku tak update blog. hehehe. Sesiapa yang mengikuti perkembangan diblog ni, pasti tahu. Di entry ni pun dinyatakan. :) Tinggalkan hal itu. Sekarang aku nak promot sebuah drama yang best ! (sampai tidur malam termimpi-mimpi) :P



CODE BLUE

Sinopsis :
Aizawa Kousaku merupakan salah satu doctor pelatih tahun 2008 di RS Shohoku, bersama dengan tiga rakan lainnya. Berbeza dengan doctor yang lainnya, Aizawa,Shiraishi, Hiyama Mihoko dan juga Fujikawa Yasuo berada dalam pelatihan doctor yang bertugas di dalam helikopter, atau yang disebut juga Doctor Heli. Doctor Heli adalah Doctor yang siap sedia 24 jam ke tempat kejadian dalam keadaan darurat yang harus segera mendapat pertolongan. Suatu hari, empat doktor muda ditugaskan untuk sistem perubatan terkini. Para doktor perubatan mengalami situasi traumatis, menghadapi cita-cita peribadi, saksi kerapuhan hidup, dan mereka hidup secara peribadi dan profesional


Di bintangi oleh :


Yamashita Tomohisa sebagai Dr. Aizawa



Aragaki Yui sebagai Dr. Shiraishi Megumi



Toda Erika sebagai Dr. Hiyama Mihoko



Asari Yosuke sebagai Dr. Fujikawa Kazuo



Higa Manami sebagai Dr. Saejima Haruka



Tonton Code Blue secara online disini :
Code Blue Special : [part 1]  [part 2]  [part 3]  [part 4]  [part 5]  [part 6]  [part 7]
Tunggu apa lagi. Pergi la tengok. Sure best punya. Aku gerenti. Jangan risau ye, subtitle English. :)

Code Blue's Pictures ;

 Doctor tanpa senyuman. huh. 

 

 Dr. Aizawa comel. aaauuu ! *lempang*



doctor-doctor sekalian. :P



Pening. Ni Dr. Hiyama ke Dr.Shiraishi ? =,=' 



 Dr Hiyama sakit :(




 Dr. Fujikawa ni lembab sikit dalam cerita code blue. =.='



 Dr. saejima sayang ! <3



 go doctor go ! -.-'

 

 nak tergoda boleh? muaaahahahaha~


 
 Season 1 doctor ni. Season 2 ganti doctor lain. huh.



 
 Helicopter mereka. :)



buat-buat paham. :P



NOW ! SEASON 2 ! SUNDAY 3PM-4PM ! 8TV/708

pesanan penaja : cerita ni best sangat. sila pergi tengok sekarang. ya. tunggu apa lagi ? sekarang ! *excited* #okbai :P
pecah pasu pecah kaca, sudah baca harap suka

14 hadiah bintang dari korang.:

guesswho said...

best ngat ka ?
layan korea laa

Bintang Biru. said...

@guesswho best la wey. try la tengok.

guesswho said...

@Bintang Biru. ya ka .. ok, aq tngok yg season 2 troih laa .. haha

blackroses said...

cantik blog..sebab bertema

Bintang Biru. said...

@blackroses ^^ thanks.

Nadhirah-chan said...

ecehh tetiba muncul dengan dr aizawa , kuikuikui ^^

Bintang Biru. said...

@Nadhirah-chan Dr. Aizawa hensem la wey. NAK KAHWIN DENGAN DIA. *gila*

NurAtikah said...

best sangat-sangat cerita neh! ^,^

Bintang Biru. said...

@NurAtikah ya ya.sangat best. cerita ni adalah cerita paling popular dijepun. ^^

yaya said...

yeayyy like2 !
thx kasik link :DD

hafrizzul hafiz said...

assalam.. singgah sini terjah blog...
hu3.. cerita ni dekat 8tv pun ade..
tgk dekat 8tv je...
draman ni memang the best kot pasal perubatan kecemasan

Bintang Biru. said...

@yayaur most welcome. :)

Bintang Biru. said...

@hafrizzul hafizDrama ni dapat Ranking paling tinggi di jepun. :) tengok tau. jangan lupa. kehkhekhehkeh

kaptensagara said...

aizawa kosaku

display:none;
Copyright@2011 by Dunia Gadis Bintang Biru