}

Tahun ni akan banyak perubahan yang akan berlaku. Ini dan itu bukan aku yang pinta tapi kejadiaan Tuhan. Kelakuan aku pun yang jahat lagi kejam ni pun bukan aku pinta tapi sepontan terjadi. Eh? Betul ke ni. (sambil garu garu kepala)

"Hani !, pinjam buku jap, aku tak siap la kerja cikgu bagi semalam"

'relax la, aku pun tak siap. Kita hantar je lusa. Tak pun kita tiru kawan je."

"SERIUS KAW HANI ? TAKKAN KAU TAK SIAP KERJA?" memek muka terkejut berok.

Kawan-kawan yang sedang baca jangan tiru sikap aku k. YA. Aku tak siap kerja. So what? Ada masalah ke? Ok. Memang tak baik pun. Aku pun sedar jugak. Kawan aku terkejut sebab last year aku mana pernah buat kerja kerja kotor macam ni. Semua kerja sekolah aku complete. Tak ada yang tak siap. Tahun ni, aku berubah. Sebab apa? -.-"



"Hani, bak buku yang cikgu suruh hantar tu. Cepat la."

"Aku tak bawak, sekian."

Ada kawan lain yang menyampuk.

"biar betul kau Hani, dulu kau tak macam ni pun, last year duduk (meja dalam kelas) depan, this year duk belakang sekali. Dulu tak pernah tak siap kerja sekolah, tapi thiiiisss year boleh kira dengan jari ja berapa sangat la kerja sekolah yang kau buat. Sekarang? Bab buku pulak…" (mengeleng geleng)

"banyak pulak kau membebelkan?"

Last year kalau siapa tak hantar homework akan dapan ceramah free dari aku. Tapi this year? Patut tak aku ceramah balik diri aku ? hahahahahak (gelak penuh sinis)

Aku sebenarnya tak berubah. Dia (her) yang berubahkan aku. Sekian, Terima Kasih.
pecah pasu pecah kaca, sudah baca harap suka

4 hadiah bintang dari korang.:

display:none;
Copyright@2011 by Dunia Gadis Bintang Biru