}

Ini serius. Putera diraja datang lamar aku untuk jadi kekasih dia? What ?! Ini kerja gila namanya. Aku bukanlah cantik pun nak menjadi kawan diraja apatah lagi kekasih kerabat diraja. Putera raja tu kena pukau kot ? HAHAHAHA.

Ceritannya bermula…..



Aku baru balik dari sekolah. Berjalan kaki menuju ke lorong rumah. Dalam hati sedang bersuka ria menolog sorang sorang. Ah! Peduli apa aku, bukan orang dapat baca hati aku pun.

"errr, maaf cik Nurul"

Terkejut macam bewak la sikit. Ada pak cik berusia around 40 an tegur aku.

"Hani"

Cuba aku betulkan nama Nurul tu. Sumpah, aku tak suka orang panggil aku Nurul. Rasa nak makan LEMPANG. Sila panggil aku Nurul.

"err, maaf Cik Hani, ikut saya sebentar. Tuan saya nak jumpa Cik."(sambil menunjuk kearah kereta perdana)

"Maaaf, saya tak akan ikut orang yang saya tak kenal." (sudah mula mengatur langkah)

"Tapi… tuan saya kenal Cik Hani. Mungkin Cik Hani je tak kenal dia." Tersenyum agak ikhlas.

"Maaf." Satu , dua, tiga tapak. Dan aku terdengar deruman enjin kereta ala sport menujuk kearah aku. menoleh ke belakang. Mesti anak orang kaya yang pandu ni. Tak kan anak tauke pisang boleh beli kereta ni. Mahal tuuu.



Pemandu kereta lelaki. Pakaian smart gila (kot). Hensem? Lebih handsome dari Mr. Kaal. OH, SILA JANGAN JADI TAMAK CIK NURUL HANI. Comel ? kejap… 200%. Ahahkkahah! (ketawa gedik gedik) =.="

"Maaf Hani… Pengawal peribadi saya mengusahkan awak ke?" soal lelaki itu setelah datang menghampiri aku.

"tak"

"dah makan belum? Jom saya belanje." (ayat LELAKI KASANOVA)

"tak pe la, mak saya dah masak penat penat kat rumah."

"ooh, kalau macam tu, saya pergi makan di rumah Hani je la ?" (senyum penuh makna. SENYUM LELAKI KASANOVA)

"eh KAU SIAPA NAK PERGI MAKAN RUMAH AKU HAH? MAMAT GILA"

"oh! ya.. Lupa nak kenalkan, saya Tengku Farish Firdaus bin …errr. Tak payah la tahu."

Sambil hulurkan tangan.

"HARAM."

(Mamat ‘double F’ ketawa kuat kuat dan nyaring) Apa kes mamat ‘double F’ ni ? Apa dia ingat aku cakap benda yang salah ke? Gila punya mamat ‘double F’.

"Hani, straight to the point je la saya cakap ni. Saya datang sini jauh jauh semata mata satu perkara saja. Hanya satu menentu hidup dan mati. "

What? Hidup dan mati? Gila. Benda apa ni semua?! Berlaku dalam sekelip mata! . Tak pasal pasal aku jadi mangsa ‘hidup dan mati’ tu.. kenapa mesti aku?

"hah?! =.=' apa"

Mamat ‘double F’ ni mula melutut. What!?



“Sudi tak Cik Nurul Hani Binti Johari menjadi kekasih saya?”

Kelu.























KRRRIINNNNNGGGGG!!!

Arrr. Mimpi rupanya. Gila. Memang gila. Betul betul gila. Aku dah la belum bagi jawapan “YA !”. Geramnya kat handphone aku ni. Rasa nak baling jauh jauh ja. KACAU AKU PUNYA MIMPI ! gatai sunnguuuhhh aku g kunci jam hari ni. Tak pasal pasal hilang putera double F aku tu. Huh~(mengeluh kuat)

PUTERA F, esok datang lagi dalam mimpi saya tau. Lupa nak bagi jawapan. HAHAHAHA(ketawa besar besar)
pecah pasu pecah kaca, sudah baca harap suka

14 hadiah bintang dari korang.:

Nadhirah-chan said...

novelis yang baik . siyes aku cakap . hang tak nak try send karya hang kat mana2 production ke ?

queen sofya. said...

HAHAHA. kan best kalau betoi betoi :)
haha, bole buat novel lahh hani nie (:

ming said...

saya suka baca en3 kamu...mimpi g2 mmg xdinafikan indah...=) cam fairy tale g2..tapi versi moden punya...hehe...btw salam ziarah ke blog awk...i follow...=)thanks

Nurul Hani said...

@Nadhirah-chan baiklah.
aku tahu.
hang buat lawak kan?
mari ketawa ramai ramai, =.="

HAHAHAHHAHAHAhHAHAHHAhahhHAHA

Nurul Hani said...

@queen sofya. HAHAHAHAAH, kalau la betul, FUUHHHH, buat kenduri 5 hari 5 mlm. HAkhakhkah.
tak reti nak tulis novel, XP (sila muntah ramai ramai) XP

Nurul Hani said...

@ming hehehehe, thank you awak, :)

Zaris said...

aku ingat betul tadi. Sengal betul minah ni. XD

Nurul Hani said...

@Zaris sapa suruh percaya, XD

Nadhirah-chan said...

siyes weh , aku tolong hantar nak ?
*buat pahala*

mistery lady said...

erm '== nice :D

Nurul Hani said...

@Nadhirah-chan Lempang maw ? hahaha, aku tak nak la cik Nadd. belum bersedia *aceceh* (sila sepak aku kuat2)

Nurul Hani said...

@mistery lady thanks. :)

bighagenjo said...

wahh~ best nye mimpi.

Nurul Hani said...

@bighagenjo sangat sangat beeeesssssttttttt !!!!

display:none;
Copyright@2011 by Dunia Gadis Bintang Biru